Συνταγές Θαλασσινά

Ροδέλες θράψαλου με ντιπ τομάτας, μοτσαρέλας και ρίγανης (ντιπ πίτσας)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη

Εκτέλεση για τις ροδέλες θράψαλου:

  • Ξεπαγώνετε τις ροδέλες θράψαλου μέσα στο ψυγείο.
  • Ξεπλένετε με νερό και σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνές.

Για το πανάρισμα:

  • Θα χρειαστείτε 3 διαφορετικά μπολ.
  • Στο πρώτο ανακατέψτε το αλεύρι με λίγο αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  • Στο δεύτερο προσθέστε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τρίτο τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Αλατίστε ελαφρώς τις ροδέλες.
  • Περάστε κάθε ροδέλα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
  • Βυθίστε την κάθε αλευρωμένη ροδέλα στο χτυπημένο αυγό.
  • Κυλίστε την στη φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά.
  • Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα και τηγανίζετε τις ροδέλες σε μικρές δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Εκτέλεση για το ντιπ πίτσας:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε τη σάλτσα τομάτας σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά.
  • Μόλις η σάλτσα αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια πηχτή, κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτετε προαιρετικά το ξύδι βαλσάμικο.

 

Για το σερβίρισμα:

  • Μεταφέρετε τις ζεστές ροδέλες καλαμαριού σε μια πιατέλα. Σερβίρετε με το ντιπ πίτσας σε ένα μικρό μπολ στο κέντρο της πιατέλας.
  • Γαρνίρετε με λίγη έξτρα ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό, αν επιθυμείτε.

 

 

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Υλικά για τις ροδέλες θράψαλου:

Θράψαλο ροδέλες

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα (προαιρετικά)
  • 4 αυγά
  • 400 γρ φρυγανιά τριμμένη (ή panko για πιο τραγανό αποτέλεσμα)
  • Λάδι για τηγάνισμα

Υλικά για το ντιπ πίτσας:

  • 1 φλ. σάλτσα τομάτας
  • ½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

  • Προαιρετικά: λίγες σταγόνες ξύδι βαλσάμικο για πιο έντονη γεύση
  • Προαιρετικό Γαρνίρισμα: λίγη έξτρα ρίγανη ή φρέσκος βασιλικός
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.