Συνταγές Θαλασσινά
Ροδέλες θράψαλου με ντιπ τομάτας, μοτσαρέλας και ρίγανης (ντιπ πίτσας)


Εκτέλεση για τις ροδέλες θράψαλου:
- Ξεπαγώνετε τις ροδέλες θράψαλου μέσα στο ψυγείο.
- Ξεπλένετε με νερό και σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνές.
Για το πανάρισμα:
- Θα χρειαστείτε 3 διαφορετικά μπολ.
- Στο πρώτο ανακατέψτε το αλεύρι με λίγο αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Στο δεύτερο προσθέστε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Στο τρίτο τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά.
- Αλατίστε ελαφρώς τις ροδέλες.
- Περάστε κάθε ροδέλα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
- Βυθίστε την κάθε αλευρωμένη ροδέλα στο χτυπημένο αυγό.
- Κυλίστε την στη φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά.
- Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα και τηγανίζετε τις ροδέλες σε μικρές δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Εκτέλεση για το ντιπ πίτσας:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε τη σάλτσα τομάτας σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά.
- Μόλις η σάλτσα αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια πηχτή, κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτετε προαιρετικά το ξύδι βαλσάμικο.
Για το σερβίρισμα:
- Μεταφέρετε τις ζεστές ροδέλες καλαμαριού σε μια πιατέλα. Σερβίρετε με το ντιπ πίτσας σε ένα μικρό μπολ στο κέντρο της πιατέλας.
- Γαρνίρετε με λίγη έξτρα ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό, αν επιθυμείτε.




Συστατικά:
Υλικά για τις ροδέλες θράψαλου:
- 2 συσκευασίες ροδέλες θράψαλου
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα (προαιρετικά)
- 4 αυγά
- 400 γρ φρυγανιά τριμμένη (ή panko για πιο τραγανό αποτέλεσμα)
- Λάδι για τηγάνισμα
Υλικά για το ντιπ πίτσας:
- 1 φλ. σάλτσα τομάτας
- ½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγες σταγόνες ξύδι βαλσάμικο για πιο έντονη γεύση
- Προαιρετικό Γαρνίρισμα: λίγη έξτρα ρίγανη ή φρέσκος βασιλικός