Σουπιές τηγανητές ξιδάτες

Συνταγές Θαλασσινά

Σουπιές τηγανητές ξιδάτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15 min
Εύκολη

Για τις τηγανητές σουπιές πρώτα βάζουμε τις σουπιές σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Οι μικρές σουπιές τηγανίζοντας ολόκληρες και παραμένουν γλυκιές και μαλακές.

Αφού στραγγίσουν καλά οι σουπιές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ιδανικά στους 180°C, βάζουμε μέσα τις σουπιές.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, την καυτερή πιπεριά την φρέσκια ρίγανη και τον μάραθο.

Σβήνουμε με το ξίδι και μετά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο πιο χαμηλό.
Αφήνουμε για 2’ το τηγάνι σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, να ρουφήξουν οι σουπιές όλη την νόστιμη σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως τις τηγανητές σουπιές με την λίγη πυκνή σάλτσα τους.
Συνοδεύονται από φρέσκο ζεστό ψωμί και σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα .

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 450 γραμμ. σουπιές μικρές καθαρισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια μάραθο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γραμ. αλεύρι για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα

  • Χόρτα εποχής ή πράσινη σαλάτα
  • Ζεστό ψωμί