Χταπομακαρονάδα φούρνου

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπομακαρονάδα φούρνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
1 ώρα και 20 λεπτά
Μέτρια

Βάζετε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.

Βράζετε για περίπου 30’, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και κόβετε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.

Σωτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε το χταπόδι και συνεχίζετε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.

Σβήνετε με το νερό και συμπληρώνετε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για 30’.

Παράλληλα, βράζετε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνετε.

Αδειάζετε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνετε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύετε και ψήνετε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180℃.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο6