Χταπομακαρονάδα φούρνου

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπομακαρονάδα φούρνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
1 ώρα και 20 λεπτά
Μέτρια
  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
  3. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
  6. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180℃.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • κομμένη σε μικρά καρέ
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο6