Χταπομακαρονάδα φούρνου

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπομακαρονάδα φούρνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
1 ώρα και 20 λεπτά
Μέτρια
  • Βάζετε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.
  • Βράζετε για περίπου 30′, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και κόβετε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
  • Σωτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές.
  • Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε το χταπόδι και συνεχίζετε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το νερό και συμπληρώνετε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για 30’.
  • Παράλληλα, βράζετε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνετε.
  • Αδειάζετε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνετε με τη σάλτσα χταποδιού.
  • Ανακατεύετε και ψήνετε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180℃.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο

1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
3 φύλλα δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
400 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι Νο6