Συνταγές Θαλασσινά
Χταπομακαρονάδα φούρνου
- Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’.
- Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
- Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180℃.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
- 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- κομμένη σε μικρά καρέ
- 4 ώριμες ντομάτες
- τριμμένες στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 3 φύλλα δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο6