Γιουβέτσι με καλαμάρι και κρέμα φέτας με λιαστή ντομάτα και κουκουνάρι

Συνταγές Θαλασσινά

Γιουβέτσι με καλαμάρι και κρέμα φέτας με λιαστή ντομάτα και κουκουνάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη

Για την κρέμα φέτας
Σε μπλέντερ βάζετε τη φέτα, σπασμένη σε κομμάτια, μαζί με τη λιαστή ντομάτα, το νερό, το ελαιόλαδο και ομογενοποιείτε μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλετε.

Για το καλαμάρι
Καθαρίζετε και κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών. Σε τηγάνι που καίει, βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε γρήγορα το καλαμάρι για 1 λεπτό. Μετά αφήστε το στην άκρη.

Για το γιουβέτσι
Σε βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι, το φινόκιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε σταδιακά το ζωμό –όπως σε ένα ριζότο. Μόλις φτάσει το κριθαράκι στην υφή που επιθυμείτε, δένετε με την κρέμα φέτας, το βούτυρο, το λάιμ και το σχοινόπρασο. Διορθώστε το αλάτι και πιπέρι.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 45 γρ. φέτα
  • 1,5 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 25 γρ. ελαιόλαδο για την κρέμα φέτας
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (από κύβο)
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 γρ. κύμινο