Γιουβέτσι με καλαμάρι και κρέμα φέτας με λιαστή ντομάτα και κουκουνάρι

Συνταγές Θαλασσινά

Γιουβέτσι με καλαμάρι και κρέμα φέτας με λιαστή ντομάτα και κουκουνάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  1. Για την κρέμα φέτας
    Σε μπλέντερ βάζουμε τη φέτα, σπασμένη σε κομμάτια, μαζί με τη λιαστή ντομάτα, το νερό, το ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  2. Για το καλαμάρι
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών. Σε τηγάνι που καίει, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε γρήγορα το καλαμάρι για 1 λεπτό. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για το γιουβέτσι
    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι, το φινόκιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε σταδιακά το ζωμό –σαν να κανουμε ένα ριζότο. Μόλις φτάσει το κριθαράκι στην υφή που θέλουμε, δένουμε με την κρέμα φέτας, το βούτυρο, το λάιμ και το σχοινόπρασο. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 45 γρ. φέτα
  • 1,5 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 25 γρ. ελαιόλαδο για την κρέμα φέτας
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (από κύβο)
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 γρ. κύμινο