Γιουβετσάκι λεμονάτο, με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά

Συνταγές Ψάρια

Γιουβετσάκι λεμονάτο, με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  • Τοποθετείτε μία γάστρα, που μπαίνει και σε μάτι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’.
    Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου.
  • Αμέσως σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35’.

Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova

400 γρ. κριθαράκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
80 γρ. αρακά
80 γρ. καλαμπόκι
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
200 ml λευκό κρασί
700 ml ζωμό λαχανικών
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι