Γιουβετσάκι λεμονάτο, με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά

Συνταγές Ψάρια

Γιουβετσάκι λεμονάτο, με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  1. Τοποθετείτε μία γάστρα, που μπαίνει και σε μάτι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’.
    Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου.
  4. Αμέσως σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35’.
  5. Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  •  μόνο το λευκό μέρος
  • 1 κολοκυθάκι
  •  κομμένο σε κυβάκια
  • 80 γρ. αρακά
  • 80 γρ. καλαμπόκι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • κομμένη σε κυβάκια
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι