Συνταγές Ψάρια
Γιουβετσάκι λεμονάτο, με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά
- Τοποθετείτε μία γάστρα, που μπαίνει και σε μάτι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου. - Αμέσως σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35’.
- Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
- 400 γρ. κριθαράκι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- μόνο το λευκό μέρος
- 1 κολοκυθάκι
- κομμένο σε κυβάκια
- 80 γρ. αρακά
- 80 γρ. καλαμπόκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- κομμένη σε κυβάκια
- 200 ml λευκό κρασί
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2-3 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι