Συνταγές Θαλασσινά
Λιγκουίνι με γάμπαρη Αργεντινής, ντοματίνια και βασιλικό
- Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
- Τις καθαρίζετε από τα κελύφη κρατώντας τα κεφάλια και τους ουρές.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες 1 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αποσύρετε σε πιάτο.
- Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά.
- Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πετιμέζι, τον μαϊντανό και τον ζωμό.
- Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ρίχνετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 – 2 λεπτά.
- Βράζετε τα λιγκουίνι al dente, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην σάλτσα ντομάτας μαζί με 50 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Ανακατεύετε 1 – 2 φορές και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής PESCANOVA
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. λιγκουίνι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 κ. σούπας πετιμέζι
- 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 200 ml. ζωμό από κέλυφος γαρίδας
- 100 ml. κρασί λευκό
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι