Συνταγές Ψάρια

Ψητή γλώσσα στο φούρνο με κρούστα δημητριακών και πουρέ γλυκοπατάτας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για την κρούστα
    Σε μπλέντερ βάζουμε τα δημητριακά και τον μαϊντανό και φτιάχνουμε μια πούδρα. Προσθέτουμε τα ξύσματα και περνάμε το ψάρι με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μια στρώση με την κρούστα. Επαναλαμβάνουμε ξανά σε άλλο φιλέτο και φτιάχνουμε τα σάντουιτς. Σε ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα σάντουιτς ψαριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 12 λεπτά.
  2. Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
    Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τους κύβους γλυκοπατάτας, πατάτας και καρότου με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με ζεστό νερό και βράζουμε για 14 λεπτά. Με ραβδομπλέντερ ομοιογενοποιούμε τις πατάτες και το καρότο, μαζί με το βούτυρο και στη συνέχεια διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 900 γρ. πορτοκαλί γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 30 γρ. φύλλα μαϊντανού
  • 300 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 120 γρ. καλαμπόκι