Σουπιές με Κρητικό σταμναγκάθι

Συνταγές από Ελλάδα

Σουπιές με Κρητικό σταμναγκάθι

Σαλπάρουμε για Κρήτη!
Το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, τα έχει όλα! Φυσική ομορφιά, μέρη ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, και φυσικά γαστρονομικός παράδεισος. Η Κρήτη αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του μεσογειακού τρόπου ζωής και διατροφής. Λάδι, ψάρι και θαλασσινά, χόρτα και βότανα πρωταγωνιστούν στα κρητικά πιάτα.

Πάμε να δούμε πώς θα φέρουμε λίγο από Κρήτη στην κουζίνα μας;
Η απάντηση βρίσκεται στον “βασιλιά” των Κρητικών χόρτων, το σταμναγκάθι, και τις ζουμερές Σουπιές Pescanova!
Ακολουθήστε τη συνταγή που ετοίμασε για εμάς ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, και φύγαμε για Κρήτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Μέτρια

Εκτέλεση:

  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να μαλακώνει, χωρίς να πάρει χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προσθέτετε τις σουπιές μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά
  • Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο, σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το ζωμό λαχανικών
  • Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά
  • Προσθέτετε το σταμναγκάθι μαζί με τα ραδίκια, σε δόσεις, και αφού μαραθούν, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον άνηθο, το μυρώνι και το μαϊντανό μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού
  • Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για άλλα 8-10 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω
8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales
Συνταγή για 8 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες σουπιές Pescanova

4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml λευκό κρασί
1 κιλό σταμναγκάθι
700 γραμμάρια ραδίκια
600 ml ζωμό λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι