Σαλάτα με γαρίδες ποσέ και τζίντζερ, κρεμμύδια πίκλα και λαχανικά

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 25 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες Ινδο-Ειρηνικού Pescanova χωρίς κέλυφος
400 γρ. νερό
80 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 αγγουράκι
30 γρ. baby ρόκα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
120 γρ. λευκό ξύδι
60 γρ. λευκό κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωνάρια θυμάρι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
  1. Για τις γαρίδες
    Τοποθετείτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ψιλοκομμένο τζίντζερ μαζί με το αλάτι και τα αφήνετε για 1-2’ να αρωματίσουν το νερό.
  2. Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε τις γαρίδες, τις αφήνετε στο βραστό αρωματισμένο νερό για 2-3’ και στη συνέχεια τις αφαιρείτε και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει την περιττή υγρασία.
  3. Για τα πικλαρισμένα κρεμμύδια
    Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τοποθετείτε το λευκό ξύδι μαζί με το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, το σκόρδο κομμένο σε φέτες και τα κλωνάρια θυμάρι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε για 30’.
  5. Για το dressing
    Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing: το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, το μέλι, το ροζ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο dressing.
  6. Για τη σαλάτα
    Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο κόβετε το καρότο, το κολοκύθι και το αγγουράκι σε μακρόστενες λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα: το καρότο, το κολοκύθι, το αγγουράκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη baby ρόκα και τα μυρωδικά: μυρώνι, μαϊντανό, κόλιανδρο. Στη συνέχεια, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
  8. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μεγάλα, ατομικά πιάτα και πάνω βάζετε τα πικλαρισμένα κρεμμύδια και τις γαρίδες ποσέ.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Γαριδομακαρονάδα
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!