Peskitos και λεμονάτο σπυρωτό ρύζι με αρακά, τριμμένο καρότο και κουρκουμά

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 συσκευασίες Peskitos Pescanova
2 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
200 γρ. αρακά
1 καρότο
1 κουταλάκι κουρκουμά
400 γρ. ρύζι για πιλάφι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
700 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
  2. Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τo βούτυρο.
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και τον κουρκουμά για 2-3’ και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, τον αρακά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει μία βράση, ενώ παράλληλα προθερμαίνετε τον φούρνο.
  5. Στη συνέχεια, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και τη βάζετε στον φούρνο, όπου ψήνετε για 18-20’, στον αέρα.
  6. Απλώνετε τα Peskitos σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220ο C, στον αέρα, για 14-15’.
  7. Όταν τα Peskitos και το ρύζι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το λεμονάτο ρύζι και από πάνω τα Peskitos.
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Γάμπαρη ολόκληρη
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο
Μαλακό και ζουμερό
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!